fredag 25 februari 2011

Coffee Toffe Pie

För er som gillar kaffe.. och kaka...



Coffee Toffee Pie

Pajskal 185
º 15 min..

  • 100 g rumsvarmt smör

  • 2 ½ dl mjöl

  • ½ dl strösocker

  • ½ tsk bakpulver

  • ¼ dl farinsocker

  • ¼ dl finhackad valnötter

  • 1 ruta choklad, riven

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 msk kallt vatten


    Finfördela smör, mjöl, socker och bakpulver.
    blanda i farinsocker, valnötter och riven choklad.
    Tillsätt sen vattnet och vaniljsocker och blanda väl.

    Tryck ut pajdegen i en smord form,
    Grädda i 15 minuter i 185
    º.


Under tiden gör du fyllningen:


    Fyllning:

  • ½ dl mjukt smör eller margarin

  • ¾ dl strösocker

  • 1 ruta choklad, smält och kyls

  • 1 tsk kaffepulver

  • 2 ägg


    Rör smöret krämigt.
    Lägg sen i sockret.
    Blanda i svalt smält choklad och snabbkaffe.
    (Se till att chokladen är sval)

    Tillsätt sen 1 ägg, vispa i 5 minuter.
    Tillsätt sen det andra ägget, vispa i 5 minuter.
    Slå fyllningen i det kylda bakade pajskalet. (Var noga med att pajskalet är kallt när fyllningen läggs i)
    Ställ in pajen i frysen över natten.

    Gör toppning nästa dag:

  • Toppning:

  • 2 dl grädde

  • 2 tsk kaffepulver (1 - 1 ½ om du vill ha det svagare)

  • ½ dl socker

  • Riven choklad

    Blanda grädden med drygt 1 tsk kaffepulver och socker.
    Ställ in skålen i frysen en timme.

    En timme senare...
    Vispa nu grädden tills det blir hårt. Bred ut grädden på pajen. Riv choklad över.
    Ställ nu in pajen i frysen igen i två timmar.


    Sen är den färdig att äta... Blir lite av en cheesecake och smakar väldigt mycket kaffe men hoppas den faller er i smaken. :)


0 kommentarer: